Υποχρεωτική η χρήση μάσκας λόγω COVID-19 στις εμπορικές επιχειρήσεις

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας λόγω COVID-19 στις εμπορικές επιχειρήσεις

Κυρίες και Κύριοι,

Ωράριο καταστημάτων τις ημέρες του Πάσχα

Ωράριο καταστημάτων τις ημέρες του Πάσχα

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.
Ανοιχτά μόνο για έξι ώρες, από τις 13.00 μέχρι τις 19.00 θα είναι τα καταστήματα αύριο Μεγάλη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την αποφυγή συνωστισμού.
Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το συγκεκριμένο -έκτακτο- ωράριο λειτουργίας καταστημάτων προσδιορίστηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.
Όπως τονίζεται στο ΦΕΚ, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη απόφαση, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, «λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς» και ανάλογα με τις όποιες εξελίξεις για τον κορονοϊό.

Καλό Πάσχα σε όλους.

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα

Σας ενημερώνουμε ότι, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1274Β - επισυνάπτεται στην παρούσα), η Υπουργική Απόφαση 36938/8-4-2020, με την οποία καθορίζεται το ωράριο των καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα.
Σύμφωνα με αυτήν (άρθρο 1), το πλαίσιο ωραρίου των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων την Κυριακή 12-4-2020 διαμορφώνεται από 10:00 έως 20:00.
Σε ό,τι αφορά την Μεγάλη Εβδομάδα, η Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, ισχύει το εθνικό πλαίσιο ωραρίου, το οποίο εκτείνεται μέχρι τις 21.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και μέχρι τις 20.00 το Σάββατο.

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΤΑΓΕΣ – ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Εγκύκλιος ΕΣΕΕ για επιταγές

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΤΑΓΕΣ – ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Κυρίες και Κύριοι,

Με τις διατάξεις του άρθρου 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 30 Απριλίου 2020, αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή με ημερομηνία λήξης/πληρωμής από 31-3-2020 μέχρι 31-5-2020, κατά 75 ημέρες.

Η αναστολή ισχύει για τις επιχειρήσεις που είτε έχουν κλείσει με κρατική εντολή, είτε, βάσει ΚΑΔ, έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για να ισχύσει η αναστολή, οι επιταγές αυτές πρέπει να κατατεθούν, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τειρεσία, από τον εκδότη, τον κομιστή ή τους οπισθογράφους, μέσα σε 6 εργάσιμες ημέρες από την δημοσίευση της ΠΝΠ (30 Μαρτίου 2020) ή –για τους ΚΑΔ που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στους δικαιούχους- μέσα σε 6 ημέρες από την ένταξή τους.

Σε ότι αφορά την εφαρμογή της παραπάνω διαδικασίας, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προχώρησε σε διευκρινήσεις ως εξής:

Ένταξη των αυτοαπασχολουμένων στην ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής / Επιστολή ΕΣΕΕ στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΣΕΕ

ΘΕΜΑ: ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Κύριε Υπουργέ,
Μόλις αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση Α1076/2-4-2020 περί της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο εμπορικός κόσμος της χώρας βρέθηκε μπροστά σε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη.

Σελίδες

Εγγραφή στο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ RSS

Ενημερωτικό δελτίο Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας